Zobene pahuljice i mlijeko ili biljne alternative mlijeku nalaze se u bazi svakog recepta, a dodatnim zdravim namirnicama okus se može toliko unaprijediti da imate osjećaj kao da jedete desert za doručak.
Zobena kaša sastavni je dio zdravih jelovnika. U ljetno vrijeme umjesto kuhane verzije, mnogi pripremaju onu iz hladnjaka koja se ne mora termički obrađivati. Svi sastojci smućkaju se u čaši i ostave u hladnjaku preko noći, a ujutro možete uživati u slasnim okusima.
Zobene pahuljice i mlijeko ili biljne alternative mlijeku nalaze se u bazi svakog recepta, a dodatnim zdravim namirnicama okus se može toliko unaprijediti da imate osjećaj kao da jedete desert za doručak.
Ili je to barem slučaj s ovim receptom za hladnu čokoladnu fantaziju u čaši.
Sastojci:
140 grama jogurta od kokosovog mlijeka
125 ml mlijeka po želji
40 grama zobenih pahuljica
2 čajne kašike chia sjemenki
1 kašika kakao praha
1 kašika maslaca od badema ili kikirikija
1 kašika meda, agave sirupa ili javorovog sirupa
čokoladne kapljice po želji
prstohvat soli
Priprema:
- U visokoj čaši ili tegli s poklopcem pomiješajte zobene pahuljice s kakao prahom, chia sjemenkama i soli.
- Dodajte preostale namirnice, dobro promiješajte i stavite u frižider preko noći.
- Poslužite ujutro s voćem po želji.