Desert sa keksom svima je omiljen. Ovaj desert sa keksom i lješnicima se ne peče i brzo se priprema.
Sastojci
200 g mljevenog keksa
100 g mljevenog lješnika ili badema ili oraha
80 g margarina
prstohvat soli
200 g namaza od čokolade
400 g krem sira
50 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
čokolada za ukrašavanje
Priprema
Pomiješajte keks i mljevene lješnike, dodajte rastopljeni puter. Napravite kompaktnu masu, kojom ćete napraviti podlogu sa ivicama za kolač.
Izmiješajte sir, čokoladni namaz i dobro izmiksajte.
Ovu smjesu prelijte preko podloge od keksa.
U zdjeli dobro izmiksajte pavlaku i šećer u prahu, i prelijte preko sloja od čokolade. Ukrasite rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i uživajte.