Dvanaesti je dan ramazanskog posta. U nastavku donosimo naš prijedlog za vaš večerašnji iftar.
Recept ćufte u povrću
Potrebni sastojci:
- 600 g mljevenog mesa
- 1 kašika vegete
- 1/2 pola kašičice bibera
- peršun
- 2 glavica crvenog luka
- 1 kesa povrća za đuveč
- 1/2 šolje paradajz sosa
- 200 ml vode
Priprema:
U mljeveno meso dodati rendanu jednu glavicu crvenog luk, vegetu, kašiku ulja, biber i peršun. Sve dobro sjediniti i napraviti manje ćufte. Na ulju u tavi prepržiti ćufte da porumene.
Posebno izdinstati crveni luk na ulju, a zatim dodati povrće. Dinstati vrlo kratko i dodati paradajz sos. Sve staviti u tepsiju, poredati ćufte i preliti sa 200 ml vode.
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Staviti u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.