Za ovaj pomalo zaboravljeni kolač potrebno vam je samo jedno jaje. Izrazito lak za pripremu, okusom i mirisom vraća u djetinjstvo!
Za biskvit:
1 jaje
1 šalica šećera
1 šalica mljevenih oraha ili lješnjaka
1 šalica mlijeka
½ šalice ulja
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
600 ml mlijeka
5 kašika šećera
150 g margarina ili maslaca
Priprema:
Miksajte jaje, šećer i vanilin šećer. Postupno dodajte ulje, mlijeko, a zatim i ostale sastojke. U namašćen i pobrašnjen lim (20×30 cm) izlijte biskvitnu smjesu i pecite na 180 ºC 25 minuta. Još vrući biskvit prelijte ravnomjerno sa 150-200 ml mlijeka u koje ste umiješali malo ruma, no, može i bez toga, piše Dnevno.hr.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da u predviđenoj količini mlijeka skuhate puding. U ohlađeni puding umiješajte izrađeni margarin. Na ohlađeni biskvit složite hladnu kremu, sve pospite ribanom čokoladom ili orasima i dobro rashladite.