Sastojci:
* 200 g nasjeckane čokolade
* 70 ml kafe
* 7 jaja
* 200 g šećera
* 240 ml slatkog vrhnja
* 2 kašike šećera u prahu
* Kakao za posipanje
Priprema:
Zagrijte rernu na 175 stepeni, uzmite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. U dvije zdjele razdvojite žumanca i bjelanca.
Čokoladu otopite na pari i dodajte joj kafu. Kada se sve dobro ohladi umiješajte žumanca i šećer i miksajte nekoliko minuta.
U drugoj posudi umutite bjelanca u snijeg i dodajte im smjesu od čokolade - lagano promiješajte.
Smjesu izlijte u PLEH i pecite 20-ak minuta. Izvadite i ostavite 10 minuta da se ohladi, posipajte kakaom u prahu i okrenite na rešetku za pečenje, na drugu stranu. Skinite papir i ostavite da se skroz ohladi. Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premažite ga preko biskvita, pažljivo zarolajte i stavite u frižider na najmanje sat vremena.