Životni stil

Čokoladna rolada – idealan desert nakon ručka

Sastojci:

* 200 g nasjeckane čokolade

* 70 ml kafe

* 7 jaja

* 200 g šećera

* 240 ml slatkog vrhnja

* 2 kašike šećera  u prahu

* Kakao za posipanje

Priprema:

Zagrijte rernu na 175 stepeni, uzmite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. U dvije zdjele razdvojite žumanca i bjelanca.

Čokoladu otopite na pari i dodajte joj kafu. Kada se sve dobro ohladi umiješajte žumanca i šećer i miksajte nekoliko minuta.

U drugoj posudi umutite bjelanca u snijeg i dodajte im smjesu od čokolade - lagano promiješajte.

Smjesu izlijte u PLEH i pecite 20-ak minuta. Izvadite i ostavite 10 minuta da se ohladi, posipajte kakaom u prahu i okrenite na rešetku za pečenje, na drugu stranu. Skinite papir i ostavite da se skroz ohladi. Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premažite ga preko biskvita, pažljivo zarolajte i stavite u frižider na najmanje sat vremena.

Clicky