Ne zove se fantazija bez razloga - ovaj je kolač toliko sočan da ćete pasti u nesvijest.
Sastojci
Biskvit
280 g glatkog brašna
150 g šećera
2čvrsta jogurta
100 ml suncokretovog ulja
2 kašike kakaa
1 kašika sode bikarbone
Preljev
60 g šećera
60 g maslaca
100 g tamne čokolade
100 ml mlijeka
2 kašike ruma
Priprema
1.Ispecite biskvit
Glatko brašno, jogurt, suncokretovo ulje, šećer, kakao i sodu bikarbonu dobro izmiješajte mikserom.
Prelijte u lim za pečenje kojeg ste obložili masnim papirom i pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni oko 30 minuta.
2.Prelijte
Na pari rastopite šećer, mlijeko, maslac, čokoladu i rum i prelijte preko tek pečenog i vrućeg biskvita.
Možete ga probiti viljuškom na par mjesta da bolje upije.
3. Ohladite
Jako dobro ohladite prije rezanja.