Ukoliko vam je ostalo pire krompira od prethodnog ručka, ne morate ga bacati. Možete ga iskoristiti za novi ručak na pametan način i napraviti ukusne krokete. Donosimo recept.
Sastojci
500 g krompir pirea
tri kriške suhog mesa
2 jaja
50 g rendanog sira po izboru
pola kašičice bijelog luka u prahu
120 g prezle
ulje za prženje
so, biber
Priprema
Pomiješajte pire sa sitno sjeckanim suhim mesom, rendanim sirom i bijelim lukom. Začinite solju i biberom, po ukusu, lijepo sjedinite i oblikujte kuglice.
Stavite jaja i prezlu u posebne zdjele i svaku kuglicu umočite prvo u jaje, pa u prezlu.
Pržite ih na zagrijanom ulju dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja. i Novi ručak je spreman. Služite uz sos kao toplo predjelo.