Životni stil

Recept za brownie

Sastojci:

  • 280 g tamne čokolade
  • 55 g maslaca
  • 150 g šećera (možete staviti i dvije kašike meda)
  • tri jajeta
  • 20 g kakaa u

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni, a pleh za pečenje premažite komadićem maslaca. Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte šećer pa maknite s vatre i ostavite da se hladi.

U drugoj posudi umutite jaja dok ne postanu pjenasta pa dodajte kakao u prahu i prstohvat soli. Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa dodajte smjesu čokolade i maslaca i napravite glatku i sjajnu smjesu.

Stavite smjesu u pleh za pečenje i pecite 22 do 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pa servirajte uz voće, šlag ili prelijte otopljenom čokoladom.

Clicky