Životni stil

Bez miksera: Brzi desert od kokosa i čokolade

Sastojci:

  • 1/2 čaše kiselog vrhnja
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1 čaša punomasnog mlijeka
  • 1/3 čaše ulja
  • 1 čaša grubo mljevenog brašna
  • 2 vanilin šećera
  • 1/2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 kašika pšeničnog griza
  • 1 kašičica praška za pecivo

Glazura:

  • 100 grama tamne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. Šećer pomiješajte u malo mlijeka da se rastopi.
  2. Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih nježno pomiješajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se tijesto ne lijepi.
  3. Pecite oko 25-30 minuta na 180 stepeni i čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica tijesta, spreman je za vađenje iz pećnice.
  4. Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.
  5. Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuhanje otopite na pari i pomiješate sa uljem.

Clicky