Sastojci za podlogu:
- 300 g mljevenog keksa
- 120 g maslaca
- 50 g čokolade za kuhanje
- 5 kašika mlijeka
Krema:
- 3 banane
- 2 praška za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 700 ml mlijeka
- 150 g maslaca
Ukrašavanje:
- 350 ml mliječnog vrhnja za šlag
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade za kuhanje
- listići badema
Priprema:
- U veću posudu uliti mlijeko i grijati ga na srednje jakoj vatri te otopiti maslac i čokoladu za kuhanje. Maknuti s vatre, dodati kekse i miješati da se dobije mrvičasta smjesa. Ako je smjesa suha, prema potrebi pomalo dodajte još koju kašiku mlijeka da poveže smjesu.
- Na dno kalupa od 26 centimetara staviti papir za pečenje, a rubove kalupa premazati uljem. Istresti smjesu u kalup pa prstima ili nekim ravnim predmetom (ili čašom utisnuti podlogu i izravnati je. Podlogu staviti u frižider da se stisne i ohladi.
- Slijedi izrada kreme. Prašak za puding spojiti sa šećerom i kratko promiješati. Od ukupne količine mlijeka odvojiti 12 kašika te miješati smjesu za puding da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad mlijeko provrije, maknuti ga s vatre i u njega uliti smjesu za puding. Vratiti na vatru uz stalno miješanje. Paziti da ne nastanu grudvice.
- Puding kuhati dvije minute da postane gust pa ga maknuti s vatre. U još vrući puding ubaciti na manje komade narezan maslac i cijelu smjesu dobro izmiješati da se maslac otopi.
- Bananama oguliti koru. Zgnječiti banane viljuškom te im dodati tri kašike vrućeg skuhanog pudinga i sve pomiješati. Staviti tu smjesu u kalup preko keksa i izravnati je. Dok je još vruć, preko sloja banana staviti puding i izravnati. Sačekati da se puding prohladi na sobnu temperaturu. Izraditi mikserom vrhnje u šlag. Nanijeti šlag preko pudinga te sve dobro ohladiti u frižideru preko noći. Prije rezanja i posluživanja otopiti čokoladu s uljem. Narezani komad torte ukrasiti otopljenom čokoladom i listićima badema te poslužiti.