Uz malo truda dobijate savršenu tortu. Naime, umutite sastojke, ispecite biskvit, a zatim mu dodajte i jednostavnu kremu od mascarpone sira i bijele čokolade.
Trebat će vam:
75 g maslinovog ulja
100 g meda
2 veća jaja
2 velike zrele banane
75 g mlijeka
1 puna kašika sode bikarbone
1/2 kašike vanilije u prahu
korica 1 velikog eko limuna
prstohvat soli
220 g glatkog brašna tip 00
160 g jabuke
60 g mljevenog maka
Priprema:
U veću posudu stavite ulje i med, pa mikserom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U posebnoj posudi kroz sito prođite sodu, vaniliju, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Oguljenu jabuku naribajte na krupnoj strani ribeža. Spojite jabuku, mak i koricu limuna s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u rerni zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.
U slučaju da kod pripreme torte ili kolača ne želite previše komplicirati, ova krema bit će savršen odabir.
Trebat će vam:
100 g bijele čokolade
250 g mascarpone sira
250 g vrhnja za šlag (cca 36% m.m.)
Priprema:
Na pari otopite bijelu čokoladu s par kapi vrhnja za šlag kako biste je lakše otopili. Zatim maknite s vatre i mikserom kremasto pomiješate čokoladu s mascarponeom. Od hladnog vrhnja napravite mekši šlag, pa ga špatulom lagano umiješajte u smjesu od čokolade i mascarponea. Ohladite kremu prije nego što s njom napunite tortu. Ukrasite s prženim i slanim tikvinim sjemenkama, tostiranim listićima badema ili mljevenim makom.