Novi recept koji kruži internetom idealan je za sve ljubitelje tjestenine, ali i one koji vole brze i jednostavne recepte za ručak i večeru.
Torta od tjestenine recept je kuvarice Valentine Musi, a brzo su ga počeli pripremati i njeni pratioci pa se tako proširio društvenim mrežama. U originalnom receptu stavlja se umak bolonjez, ali vi možete napraviti izmjenu pa koristiti samo onaj od paradajza, pesto ili neki treći koji volite.
Sastojci:
1 kutija tjestenine rigatoni
1 kašika neslanog maslaca
3 šoljice umaka bolonjeze
4 šoljice naribanog sira mocarela
2 šoljice svježe mocarele
malo sira cheddar po želji
Priprema:
Zagrijte rernu na 200-250 stepeni. Skuvajte tjesteninu da bude al dente i procijedite je.
Podmažite okrugli kalup za tortu maslacem i stavite malo umaka. Zatim stavljajte tjesteninu jednu pokraj druge, dok se kalup ne napuni. Preko tjestenine pospite mocarelu narezanu na kockice i cheddar sir te još dodatno svaki komad tjestenine rigatoni napunite malim komadom svježe mocarele.
Dodajte preostali umak, još malo sira na vrh, pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 20 minuta, a zatim maknite foliju i pecite još 10 minuta, piše Metro.