pričaju se priče

Linkin Park: Da li će pjevačica zamijeniti Chestera?

Prema navodima, Linkin Park trenutno radi na povratku, u kojem će još neimenovani pjevač zauzeti mjesto Chestera Benningtona, koji je preminuo 2017. godine.

Najnovija priča iz druge ruke došla je od pjevača Orgyja Jaya Gordona, koji je za američku radiostanicu KCAL 96.7 govorio o svojim uspomenama na Bennington i Linkin Park.

Prvo je elaborirao više o radu na "Pts.OF.Athrty" - njegovom remiksu iz 2002. godine "Points Of Authority", koji se može naći na reanimationu.

“Tada je bilo ludo vrijeme”, počeo je Gordon i potom izvijestio o snimku u svoja četiri zida zajedno s nekoliko tonskih inženjera. Kasnije je pričao o trenutku uživo u kojem je na pozornici sa Chesterom Benningtonom izveo numeru “Fiction (Dreams In Digital)” i zaista uživao.

A onda je Jay Gordon u razgovoru otkrio: „Očigledno su sjajan bend. Oni postoje već dugo vremena. Još si tamo. Bit će teško bez Chestera. Videt ćemo. Ali čuo sam da sada imaju pjevačicu. Čuo sam to. Nemojte me citirati. Nisam siguran ko će pjevati, ali čuo sam da je žena. Možda će pokušati da nastave ovako. To bi trebalo biti zanimljivo.”

Muzičar nije rekao odakle mu tačno te informacije. Također nema trenutnih informacija od preostalih članova Linkin Parka o povratku s novom postavom.

Slične vijesti