vrhunska oprema

Land Rover Defender OCTA će biti vodeći model sa V-8 pogonom

Land Rover je najavio novi vodeći model koji će biti na vrhu ionako raznolike linije Defendera

Britanska marka je otkrila da će nova vrhunska oprema imati trik ovjes i twin-turbo V-8, što ga čini najmoćnijim Defenderom ikada.

Land Rover Defender iz 2024. dodaje novi vodeći model poznat kao OCTA.

Land Rover obećava da će to biti "najčvršće, najsposobnije i najluksuznije Defender vozilo ikada", sa twin-turbo V-8 ispod haube.

Pune cijene i specifikacije bit će objavljeni bliže OCTA-inom potpunom otkriću kasnije ove godine.

Land Rover je najavio novi vodeći model koji će biti na vrhu ionako raznolike linije Defendera. Novi model će biti poznat kao OCTA – naziv brenda izveden iz osmostranog poliedra – ili oktaedra. Defender OCTA će biti "najčvršće, najsposobnije i najluksuznije Defender vozilo ikada", prema Land Roveru.

Snaga će dolaziti iz V-8 s dva turbopunjača ispod haube. Nećemo sa sigurnošću znati tačne podatke o snazi ​​dok se ne približimo potpunom otkriću OCTA-e kasnije ove godine, ali mislimo da je vjerovatno da će OCTA imati isti 4,4-litarski V-8 s dvostrukim turbopunjačem od 626 KS koji se nalazi u obnovljenoj ponudi Rover Sport SV. U tom modelu se tvrdi da će pogonski sklop poslati SV Edition One do 100 km/h za 3,6 sekundi i do maksimalne brzine od 180 mph.

OCTA će također zaraditi Land Roverov trik, novu postavku ovjesa od SV. Proizvođač naziva sistem "6D Dynamics", što razumljivije znači da uparuje standardne zračne opruge za Sport sa hidraulički umreženim amortizerima umjesto zaštitnih šipki. Sistem ne samo da omogućava Defenderu da zadrži položaj blizu nivoa tokom agresivnog ubrzanja, kočenja i skretanja, već i u velikoj meri pomaže u nezavisnom kretanju točkova i artikulaciji tokom vožnje van puta.

Držeći se teme modela, OCTA će se razlikovati od ostalih Defendera sa novom značkom u obliku dijamanta postavljenom na oblastima kao što su volan i bočne obloge. Land Rover kaže da je razvoj OCTA-e bio najteži od svih Defendera u historiji, s testovima koji su se odvijali od Švedske do Dubaija do Nürburgringa i Moaba.

Potpuni detalji kao što su cijene i specifikacije bit će objavljeni bliže potpunom otkriću OCTA-e kasnije ove godine, ali kupci zainteresirani za Defender OCTA trebali bi sada kontaktirati svoje dilere jer Land Rover obećava potencijalnim klijentima pozivnice za ekskluzivne preglede kao dio novog globalna serija Defender Elements.

Slične vijesti