luksuzni brend

Za entuzijaste stigao Maserati Grecale Folgore

Električni automobili se bore da uzbude entuzijaste, pa je Maserati upotrijebio neke moćne slike kako bi prodao svoj inauguracijski rod EV-a.

Prvi od njih koji je stigao je Maserati Grecale Folgore, veliki (4,8 m dugačak) SUV koji se ovdje prodaje u V6 i četverocilindričnom turbo benzinskom obliku (a Autocar ga gleda sa umjerenim divljenjem) od 2022. godine.

Ima dosta težine na njegovim širokim ramenima, ne samo zato što postavlja ton za prelazak italijanskog luksuznog brenda na električnu energiju, već i zato što će biti prodavac velikog broja – pa, barem u odnosu na predstojeće Maserati Granturismo Folgore coupé i Maserati MC20 Folgore superautomobil.

Možda je to razlog zašto, za razliku od standardnog Maseratija Grecalea, koji je veoma zakasnio na zabavu SUV-a u D-segmentu , Grecale Folgore je odmah stigao da se bori protiv Mercedes-Benz EQE SUV -a i blisko povezanih Porsche Macan Electric i Audija Q6 E-tron.

Dakle, šta je zapravo novo? Pa, dok spolja izgleda vrlo slično benzinskom Grecaleu, prednja maska ​​je modificirana kako bi se optimiziralo hlađenje EV komponenti ispod haube, dok su gotovo sve ostale rupe blokirane. Čak su i tipični trostruki bočni otvori za ventilaciju zamijenjeni LED svjetlima.

Slične vijesti