Politika

Podrška sekretara organa državne službe i pomoćnika općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću

Sekretar organa državne službe i pomoćnici općinskog načelnika su državni službenici i shodno zakonu njihov posao je da osiguraju zakonit, efikasan i transparentan rad općine kao organa državne službe. Upravo to općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić sa svojim pomoćnicima i ostalim državnim službenicima i namještenicima radi već 12 godina, a što potvrđuju i priznanja o najtransparentnijoj općini u BiH koja su Općini Stari Grad Sarajevo pripala tri godine zaredom.

Načelnik Hadžibajrić je svojim dosadašnjim radom, zalaganjem, profesionalnim i ljudskim kvalitetima opravdao povjerenje građana i sigurno takva osoba zavrjeđuje poštovanje i povjerenje i državnih službenika i namještenika, te svih građanki i građana Općine Stari Grad.

Drage građanke i građani, znajte da Općinu treba da vodi načelnik koji je u svakom trenutku uz svoje građane, koji je svakodnevno na terenu i brine o njima, koji razmišlja o poboljšanjima životnih uslova svih građana, predlaže i realizuje projekte koji će tome doprinijeti, načelnik koji ulaganje budžetskih sredstava vrši transparentno i otvoreno i čiji rezultati rada se najbolje vide na terenu i kroz izvještaje i analize nepristrasnih nevladinih, domaćih i međunarodnih organizacija i udruženja koji potvrđuju sve navedeno.

Obaveza svakog državnog službenika je da radi u interesu građana i lokalne zajednice, te progres i svakodnevno unaprjeđenje svih segmenata rada organa uprave, a to je moguće samo ukoliko je na čelu Općine osoba koja je lider i koja se ističe svojim znanjem, profesionalnim kvalitetima, rezultatima rada, ali i svojom empatijom prema slabijima, ugroženima i onima kojima je potrebna pomoć društva.

Zbog svega navedenog, sekretar organa državne službe i pomoćnici načelnika ponosno stoje uz općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, smatrajući ga pravom osobom za nastavak pozitivnog razvoja Općine Stari Grad Sarajevo, zajedno sa svojim saradnicima, koji čine jedinstven i uspješan organ uprave.