MODERNI TRENDOVI

SUV Ford Kuga dobiva novi facelift, a cijena bi mogla ostati ista

Novi prednji izgled s maskom hladnjaka, svjetlima, branikom i poklopcem motora daje vozilu snažniji dizajn

Često se događa da automobili lansirani u Evropi ili Aziji stignu u SAD tek u sljedećoj modelnoj godini. Međutim, Ford Kuga predstavlja rijedak izuzetak od tog pravila. U SAD-u se crossover prodaje pod nazivom Escape i prošao je facelift krajem 2022. godine, ali gotovo dvije godine trebalo je da iste vizualne promjene stignu na evropsko tržište, gdje će biti dostupne ovog mjeseca.

Novi prednji izgled s maskom hladnjaka, svjetlima, branikom i poklopcem motora daje vozilu snažniji dizajn, više u tonu SUV-a koji razdvaja porodičnu sličnost s Focusom, dok istovremeno slijedi moderne trendove. Primjerice, sada je prisutna svjetlosna traka koja se proteže preko gornjeg dijela prednjeg svjetla, pružajući vozilu obnovljeni izgled.

Različite opreme, poput Titanium, ST-Line i Active, dobivaju vlastiti estetski dojam, no možda je najuspješnija među njima Active, čiji crni blatobrani, letvice na pragovima i lažne zaštitne ploče daju Kugi izraženu SUV osobnost.

Unutar vozila postoje značajne novosti, prije svega 13,2-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji pokreće najnoviji Fordov softver Sync4, s dvostrukom procesorskom snagom u poređenju s prethodnim modelima.

S 5G povezivošću, bežičnim Apple CarPlay-om i Android Autom, te ugrađenim Alexom za poboljšanu funkciju glasovnih naredbi, unaprijeđen je i navigacijski sistem s mogućnošću izbora rute kako bi se izbjegle neugodnosti poput skretanja i niskih mostova.

Iako je Kuga uvijek bila dojmljiv crossover, izgledala je pomalo neupadljivo, no njena kompetencija i snažna prodaja dokazuju da je osvojila povjerenje javnosti. Unaprjeđenja koja donosi ovaj redizajn možda nisu radikalna, ali će svakako pridonijeti održavanju interesa kupaca.

Slične vijesti