TRENER BORDO TIMA

Rožman najavio nova pojačanja za FK Sarajevo

Trener Sarajevo, Simon Rožman, oglasio se nakon prijateljskog meča protiv Radnika iz Hadžića, gdje je bordo tim slavio sa ubjedljivih 4:0.

Simon Rožman je rekao da je zadovoljan onim što su njegovi igrači pružili protiv federalnog prvoligaša.

“Dečki su napravili što je najbitnije. Nismo dopustili puno suparniku. U fazi napada nije to još sve kako treba. Podijelili smo minutažu, pogotovo prednjeg dijela na po 30 minuta. Bila je kroz ovu sedmicu radna atmosfera, imamo jednu jasnu viziju igre. Mogu reći da sam zadovoljan onim što smo pružili” – rekao je Rožman, koji je dodao:

“Mogu reći da je ono što je najbitnije fizički dio. Idemo stepenicu po stepenicu, dižemo snagu i izdržljivost. Napravili smo sada neku širu sliku kako želimo izgledati na terenu. Oko toga ćemo se vrtiti. U Umagu ćemo imati bolje terene na raspolaganju, bolje suparnike. Za sada ide sve prema planu, ekipa ima veliku želju za dokazivanjem”.

Najavio je Rožman i mogućnost dolaska dodatnih pojačanja za proljećni dio sezone.

“Može se još bilo šta desiti. Mi smo htjeli da imamo ekipu na okupu na početku priprema i za to hvala direktoru, predsjedniku i svima koji su zaslužni za to, pogotovo sportski direktor. Može biti još nešto kao što kažem, ali mislim da ova ekipa ima kvalitet. Mogu biti zadovoljan po pitanju da su igrači koje smo doveli potentni, imaju glad, došli su u veliki klub da se dokazuju i ja sam uvjeren da će oni doprinijeti klubu” – kazao je Rožman.

FK Sarajevo će u nedjelju otputovati u Umag, gdje ih čeka nastavak priprema.