Lider SNSD-a

Dodik se obrušio na Bećirovića: Zvuči kao politički Amerikanac. Priča o miru dok vodi rat

Može samo da piše, jer nije on taj koji odlučuje, kazao je Dodik

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovo se na društvenim mrežama obrušio na člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, ovaj put nakon što je Bećirović dao intervju za The Washington Times.

Dodikovu poruku na X.com-u prenosimo u cijelosti.

"Bećirović nije u koordinaciji sam sa sobom kad priča o RS, BiH, Rusiji i Americi. Dobro bi bilo da se sastavi i konačno shvati da živi u BiH koja je sastavljena i od RS. Upravo zbog toga svaki dan mora da piše o RS i tako pokazuje da bez nje ne može ništa. Ni lijevo ni desno, a pogotovo ne da uradi bilo šta jednostrano.

Uzda se u odgovor Zapada, poziva na nasilje i onda tvrdi da se bori protiv potencijalnog nasilja. Gotovo da zvuči kao politički Amerikanac. Od Amerike smo do sada vidjeli samo prijetnje silom. Vidimo to i svuda u svijetu, šta rade i koji su im interesi.

Sva ova njihova naklapanja koja slušamo u posljednje vrijeme mogla bi voditi ka tome da komentarisanjem neke BiH i dizanjem tenzija na ovom prostoru pokušavaju prikriti sve svoje neuspjehe na globalnom planu, baš ono što Bećirović kaže da radi Rusija.

Pričaju o međunarodnim sporazumima, a prvi su ih srušili i u BiH i na Kosovu. To je velika i moćna Amerika, koja zna samo da prijeti i raspaljuje vatru među narodima. Oni su ti koji žive na sukobima drugih. Onaj ko se zalaže za pravdu, ne koristi nasilje, ali Amerikancima polazi sve za rukom, pa i da pričaju da su za mir dok vode rat.

To misli i Bećirović, samo što ga niko ne doživljava. Može samo da piše, jer nije on taj koji odlučuje", kazao je Dodik.