test-igra

Bombastična “Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen” stigla kao bonus

Nova ekspanzija je kratka, ali ima fantastičnu priču

Bombastična “Final Fantasy XVI” dobila je svoj prvi DLC. Kratko je, ali je divan bonus za fanove.

Bilo je to malo iznenađenje. Ne da je Square Enix najavio prvi DLC za avanturistički ep “Final Fantasy XVI” u sklopu Game Awards 2023, već je ekspanzija pod nazivom “Echoes of the Fallen” također objavljena direktno. Proširenje je dostupno ili zasebno za oko deset eura ili kao dio nove propusnice za proširenje, koja će uključivati ​​i drugu ekspanziju "The Rising Tide", koja bi se trebala pojaviti u proljeće 2024.
Prava ikona igre preuzela je vodstvo na oba sadržaja: Takeo Kujiraoka je bio odgovoran za implementaciju. Stekao je ime bezbrojnim hitovima igara, uključujući i kao dizajner bitke za "Kingdom Hearts II", "Final Fantasy XIII" i "Dissidia" seriju. A Kujiraoka je radio i na igri kože.

Nova ekspanzija je kratka, ali ima fantastičnu priču o kojoj ne želimo previše otkrivati. Igrači se vraćaju u Valistheu. Kratki reljef: U Valisthei postoji spor između nekoliko frakcija oko matičnih kristala. Ovi entiteti omogućavaju ljudima koje kontrolišu da koriste magične sposobnosti. Naravno, ni Veliko vojvodstvo Rosaria ni Sveto carstvo Sanbrèque, Kraljevina Waluth, Republika Dalmekia, Gvozdeno kraljevstvo i Kristalni Dominion ne žele dozvoliti drugim kraljevstvima da to učine. Posebna karakteristika ovih gigantskih matičnih kristala je da svaki od njih bira takozvani dominus. Ovi ili ovi nose moć da prizovu biće, espera.

Ali ova nadmoćna bića također predstavljaju ogromnu opasnost: ako ih Dominus prečesto priziva, vremenom će postati sve više i više skamenjen. Međutim, sami igrači ne uvlače se u kožu Dominusa, već u kožu Clivea Rosfielda, koji je, kao sin nadvojvode od Rosarije, trebao zaštititi stvarnog Dominusa, njegovog brata Joshuu i nositelja esper Phoenixa.

Od tragedije u mladosti, glavni junak Klajv je tražio osvetu za svoj izgubljeni dom. “Echoes of the Fallen” sada počinje na kraju glavne igre i ponovo stavlja igrače u ulogu Clivea, koji bi trebao riješiti misteriju novih, crnih kristala za koje se čini da su umjetno stvoreni. Potraga za odgovorima na ovu misteriju sada otvara potpuno novu tamnicu u Valisteji, "Kulu kadulje".