Povodom Bidenovog priznanja

Nikšić pohvalio Murphya: Diplomata osebujnog stila koji se ne ustručava stvari nazivati pravim imenom

Priznanje je potvrda dobrog puta i konstruktivne politike za Bosnu i Hercegovinu, poručio je premijer FBiH

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasio se povodom posebnog priznanja kojeg je dobio američki ambasador u BiH Michael Murphy.

Podsjećanja radi, Murphy je dobio priznanje od predsjednika SAD Joea Bidena za dosadašnji angažman u BiH, a radi se o predsjedničkoj nagradi za zvaničnike State Departmenta koji su izvanredno obavljali svoje dužnosti.

Nikšić kaže da smo se u brojnim prilikama mogli uvjeriti da je ambasador Michael Murphy iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine.

Murphya opisuje kao diplomatu osebujnog stila koji se ne ustručava stvari nazivati pravim imenom, te da je zbog toga dobio i zvaničnu potvrdu da radi odličan posao u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana provodeći zvaničnu politiku State Departmenta za našu zemlju.

"Ambasador Murphy najbolje će znati koliko mu je ovo priznanje i mjesto u grupi odabranih diplomata važno, a ono što mi znamo jeste da je ovo potvrda dobrog puta i konstruktivne politike za Bosnu i Hercegovinu. Od kada je došao insistira na tome da se stvari vrlo važne za našu zemlju i njene građane konačno riješe. Posebno cijenimo njegov doprinos na podsticanju aktivnosti u domenu borbe protiv kriminala i korupcije što je u zemlji kakva je BiH vrlo težak i nezahvalan posao", navodi premijer FBiH.

Dodaje da je ambasador Murphy do sad u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela.

"Kao partneri izuzetno cijenimo svaki vid podrške koju on i Sjedinjene Američke Države pružaju našoj zemlji i nama", zaključuje premijer Nermin Nikšić.