Willem Dafoe

Glavni negativac dobio zvijezdu na Stazi slavnih

Willem Dafoe, koji je uspješan od 1980-ih, dobio je brojne nagrade tokom svoje karijere

Glumac Willem Dafoe (68), poznat iz filmova kao što su "Spider-Man" i "Jadnici", dobio je svoju zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih. U svom govoru na ceremoniji u Los Angelesu, on je, prema pisanju američkih medija, rekao da je priznanje "predivno".

Dafoe je navodno rekao da, kada je odrastao u Appletonu, Wisconsin, nikada nije zamišljao da dobije zvijezdu na Stazi slavnih. Međutim, dodao je, on nije prvi stanovnik Appletona koji ima zvijezdu. Erik Weisz alias Harry Houdini (1874 - 1926) također je nekada živio u gradu. Willem Dafoe je sada sretan što je i sam dio toga.

"Divno je biti dio ove zajednice umjetnika i zabavljača", rekao je.

Willem Dafoe, koji je uspješan od 1980-ih, dobio je brojne nagrade tokom svoje karijere. Glumac je četiri puta bio nominovan za Oscar, za uloge u filmovima "Van Gogh: Na pragu vječnosti" (2018), "Projekat Florida" (2017), "Sjena vampira" (2000) i "Vod" (1986).

Nedavno je bio nominovan za Zlatni globus za ulogu u filmu “Jadnici” (2023), u kojem se može vidjeti pored Emme Stone (35) i Marka Rufala (56).

Glumca su na ceremoniji ulice slavnih podržali i porodica i prijatelji. Između ostalih, bila je prisutna i njegova supruga, rediteljka Giada Colagrande (48). Reditelj Guillermo del Toro (59) i njegovi kolege glumci Ruffalo i Camila Morrone (26) također su slavili sa Dafoeom. I Patricia Arquette (55) te Pedro Pascal (48) odali su počast 68-godišnjaku svojim govorima tokom ceremonije.
"On je najveći američki glumac našeg vremena", rekao je između ostalog Paskal i dodao da je Dafoeova karijera jedinstvena.

Slične vijesti