velika nada

Fudbaler rodom iz Srebrenice stigao u Fenerbahce: Krivi su Džeko i Ibišević

Na probi u turskom Fenerbahceu nalazi se mladi šesnaestogodišnji fudbaler porijeklom iz Srebrenice Senad Ćosić.

Mladi napadač član je švicarskog Neuchatel Xamaxa. U Švicarskoj je i rođen.

Ovaj mladić svoju karijeru gradi na siguran način, a rezultati i statistike koji stoje iza njega su dokaz da se radi o talentovanom igraču velikih potencijala.

WSM agency iz Malage je skoro potpisala ugovor s njim i vode brigu o njegovoj karijeri. Njegov agent David Jiemenez kaže da se investicija u talente uvijek isplati, a Senad je sigurno jedan od budućih europskih napadača.

Senad je prve fudbalske korake napravio u FC Bosna Yverdon, gdje je već od šeste godine na turnirima privukao pažnju da bude pozvan u Yverdon Sport, odakle je prešao u U-15 Lausanne sport i igrao u U-16 i U-17, ali mu se put otvorio za neku drugu opciju i prekida ugovor sa Lausanne i odlazi u Neuchatel Xamax gdje je u U-17 selekciji povremeno trenirao, a već trenira i sa U-19.

Portal Infosvijet obavio je i intervju sa Ćosićem, omladinskim reprezentativcem BiH.

"Edin Džeko i Vedad Ibišević su krivi što volim fudbal, a i moj babo je zaljubljenik u fudbal i navijač je BiH i Bayerna iz Njemačke i uz babu sam to sve prihvatio i tako je počelo od malih nogu - kazao je Ćosić, pa između ostalog otkrio kako su ga pronašli iz Fenerbahcea.

"Viđen sam na razvojnom turniru za talente u januaru 2023. godine i od tad me prate. Pronašli su me preko agenta i došli u kontakt sa mnom i ponudili da dođem i odradim testove pa da se poslije vidi u kom pravcu ćemo krenuti", dodao je on.

Treba istaći da je Ćosić u prvom probnom meču postigao zabio dva gola.