16. kolo

Guardiola prijetio četvrtom sudiji: Unosio mu se u lice i provocirao navijače Lutona

Aktuelni engleski nogometni prvak Manchester City preokretom je uspio stići do 2:1 (0:1) pobjede na gostovanju kod novaka u Premier ligi Luton Towna u susretu 16. kola.

Luton je poveo u samoj završnici prvog poluvremena kada je Adebayo (45+2) glavom spustio loptu u mrežu, no u periodu od samo tri minute u nastavku City je s dva gola kreirao preokret. Prvo je Bernardo Silva (62) preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 1:1, da bi Grealish (65) iskoristio asistenciju Alvareza za konačnih 2:1.

Navijačima Lutona je zasmetalo ponašanje Pepa Guardiole i traže da Katalonac bude kažnjen zbog nekoliko ispada tokom utakmice. Na poluvremenu je došao do četvrtog sudije, unosio mu se u lice i prijetio mu, a nakon što je City zabio drugi gol, Guardiola je poljupcima provocirao navijače domaće ekipe.

Navijači Lutona traže od FA da naknadno kazni Guardiolu, baš kao što je kaznio i trenera Arsenala Artetu, koji je, također protiv Lutona, gol za pobjedu u 97. minuti proslavio za po njih neprihvatljiv način.