poruka kompanijama

Musk izgubio živce kad su ga pitali o bojkotu oglašavanja na X-u: Neka se je*u. Je li to jasno? Je*i se

Elon Musk je pokrenuo žestok napad na oglašivače koji su prestali da se promovišu na njegovoj platformi X, govoreći im da se "je*u".

Na samitu New York Timesa DealBook u srijedu, šefa X-a su pitali o američkim firmama - uključujući Disney - koje su povukle oglase nakon što je on očigledno podržao antisemitsku teoriju zavjere.

Musk je rekao: "Nemojte se oglašavati. Ne želim da se reklamiraju".

"Ako će me neko pokušati ucijeniti reklamom, ucijeniti me novcem? Jebi se", rekao je.

"Idi. Jebi se. Da li je to jasno? Nadam se da jeste. Hej, Bobe, ako si u publici", dodao je, očigledno misleći na Roberta Igera, izvršnog direktora Disneyja.

"Tako se osjećam. Ne oglašavaj se."

Uprkos psovkama, Musk je priznao da bi reklamni spor mogao biti kraj za X, koji je kupio za 44 milijarde dolara 2022.

"Ovo što će ovaj reklamni bojkot učiniti je da će ubiti kompaniju", rekao je on.

"I cijeli svijet će znati da su ti oglašivači ubili kompaniju."

To dolazi nakon što je Musk posjetio Izrael, gdje je obišao Kibuc koji su napali Hamasovi militanti i razgovarao s najvišim liderima.

New York Times je objavio da X-ov vlastiti interni dokument kaže da bi gubitak oglašivača mogao dovesti do toga da kompanija izgubi čak 75 miliona dolara prihoda do kraja godine.

U intervjuu na sceni, Musk se također izvinio što je prihvatio antisemitsku teoriju zavjere kao odgovor na objavu na X-u koja je podstakla egzodus oglašivača.

Musk se složio s objavom na X u kojoj se lažno tvrdi da Jevreji raspiruju mržnju prema bijelcima, rekavši da korisnik koji se poziva na teoriju zavjere "Velika zamjena" govori "pravu istinu".