manijak

Mladić (19) tukao starca Zorana (70) šipkom, pa ga zaklao. Policajci će dugo pamtiti ono što su zatekli na mjestu zločina

Devetnaestogodišnjak B. D. iz Paraćina osumnjičen je da je u srijedu popodne metalnom šipkom pretukao, a zatim nožem zaklao Zorana S. (70) iz Jagodine.

Kako saznaje Kurir, policija i Više javno tužilaštvo u Jagodini koje vodi istragu ispituju motiv ovog zločina, a pretpostavlja se da su žrtva i osumnjičeni stupili u kontakt preko društvenih mreža.

Zločin iz bijesa

Na tijelu ubijenog Zorana S. uočeni su hematomi od udaraca šipkom, ubodne rane po tijelu i prerezan vrat, a tužilaštvo je naložilo obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

– Sve se desilo u stanu žrtve, a zločin je otkriven nakon što je policija primila poziv od prijatelja B. D., koji ih je uputio na adresu u naselju Stara Međica u Jagodini – kaže izvor i dodaje:

– Ubistvo je počinjeno u afektu, u naletu bijesa, jer je žrtva prvo pretučena, pa zatim izbodena, a zatim joj je i prerezan vrat.

Kako izvor dodaje, dodatnu misteriju unosi i to što je Zoran S. zatečen iskasapljen i potpuno nag.

– Ispituje se priroda odnosa ubijenog i uhapšenog mladića, koji je nekoliko decenija mlađi od njega. Prema prvim rezultatima istrage, njih dvojica su se upoznali preko društvenih mreža i Zoran ga je namamio u svoj stan – kaže izvor upoznat sa detaljima istrage i dodaje da se utrđuje motiv zločina, kao i priroda odnosa dvojice muškaraca.

– Ubijeni nije, navodno, krio da voli isti pol. Međutim, nije utvrđeno da su on i osumnjičeni bili u emotivnoj vezi. Inspektori su uzeli mobilne telefone i jednog i drugog i naloženo je vještačenje, kako bi se utvrdila priroda njihovog odnosa, kao i zbog čega je tinejdžer došao u stan žrtve kobnog dana – kaže sagovornik.

Razveo se i živio sam

Prema riječima poznanika i komšija ubijenog, on je bio oženjen i imao je porodicu.

– Međutim, prije nekoliko godina se razveo i došao je da živi sam u stan, koji je zapravo bio lokal, ali je adaptiran u stan. Znamo da je poslije razvoda bio naklonjen istom polu i on to nije krio. Uglavnom su kod njega dolazili mlađi, mršaviji muškarci – navode komšije i dodaju da mladić kog su vidjeli ispred stana u srijedu tokom uviđaja, nije bio mršav već krupniji momak.

– Nikada ga prije ovoga nismo vidjeli. Dečko je možda došao nekim drugim povodom – zaključuju komšije.

Prema riječima poznanika pokojnog Zorana S., on je već neko vrijeme u penziji.

– Ranije je radio i po nekoliko poslova i izdržavao porodicu. Za nas je bio dobar, nije nam pravio probleme. Potreseni smo – pričaju njegovi poznanici.

Zoran S. je, prema saznanjima, prije manje od mjesec dana u grupama za oglašavanje stvari na prodaju, okačio da prodaje automobil “mazdu” i laptop, a u oglasima je ostavio i svoj broj telefona. Ipak nešto ranije, Zoran S. je objavio da prodaje i stan, isti onaj u kom je iskasapljen.

Rasprodavao stvari

– Prodajem jednosoban stan, bivši lokal, u Jagodini na Sarinoj međi, 400 m od akva parka. Može i neka vrsta zamjene za kuću sa placom ili vikendicu slične vrijednosti – opisao je sada pokojni Zoran S.

Kurirov izvor kaže da je moguće da se ubijeni mladić javio na Zoranov oglas. – Možda je htio da kupi auto ili laptop, pa je zato došao kod Zorana. Ispitaće se sve okolnosti – kaže izvor iz istrage.

Zvao druga: “Ubio sam čovjeka”

B. D. je, prema riječima izvora, u srijedu pozvao svog druga i rekao mu da je ubio čovjeka, nakon čega je ovaj odmah pozvao policiju.

– Kad je policija stigla na lice mjesta, tamo je bio i devetnaestogodišnjak, čekao ih je ispred stana. Nije se opirao hapšenju, ali nije mnogo ni pričao – kaže izvor.

B. D. će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, a s obzirom na to da se radi o mlađem punoljetniku biće naloženo i vještačenje njegove emocionalne zrelosti.