Jeste li spremni za ovo?

U planu je Barbenheimer, film o lutki koja želi nuklearnom bombom raznijeti svijet: ‘U 2024. s malo humora’

Kulturni fenomen Barbenheimer ovog je ljeta zaludio filmske obožavatelje. Fenomen je nastao zahvaljujući marketingu Barbie i Oppenheimera, dvaju najvećih filmova ove godine.

Oba projekta ujedinila su filmofile i napunila kinodvorane širom svijeta. Barbie je zaradila 1.4 milijarde dolara, dok je Oppenheimer uspio zaraditi gotovo milijardu dolara.

Kako to obično biva u holivudskoj industriji, u planu je Barbenheimer. No on neće biti o ovom kulturnom fenomenu, već o lutki koji na stvarni svijet želi baciti nuklearnu bombu nakon što otkrije koliko je grozan.

Film će pratiti Bambi J Barbenheimer, naučnicu koja živi u lutkarskoj oazi Dolltopiji sa svojim dečkom Twinkom Dollmanom. Jednom prilikom Bambi odlazi u stvarni svijet, gdje otkriva koliko su ljudi brutalni prema lutkama te odlučuje napraviti nuklearnu bombu koju će baciti na čovječanstvo.

Redateljsku palicu uzet će Charles Band, jedan od najpoznatijih redatelja niskobudžetnih horor naslova. Band je zaslužan za franšize kao što su Ghoulies, Puppet Master i Demonic Toys. Barbenheimer će navodno imati budžet od milion dolara i trebao bi izaći nekad sljedeće godine. Band ne bježi od toga da želi zaraditi na popularnosti ovog fenomena.

"To je apsolutno tačno. No u isto vrijeme je prilika da spojimo dvije bizarnosti oba filma, veselu atmosferu Barbie i mračnu stranu Oppenheimera. Kad to pomiješate, dobijete jedinstvenu formulu crnog humora", rekao je redatelj.

"Tako je blesavo. Ipak, čini mi se kako je svaki film postao pomalo depresivan i tužan. Želim da u 2024. godinu uđemo s malo humora", dodao je za kraj.