ispovijest iz gaze

Izgubio 21 člana porodice u jednom izraelskom zračnom udaru: Ono što osjećam ne želim ni najgorem neprijatelju

Čovjek koji je izgubio 21 člana svoje porodice u jednom izraelskom zračnom napadu rekao je da to što osjeća ne bi poželio ni najgorem neprijatelju.

Ahmed Alnaouq, suosnivač We Are Not Numbers, palestinskog neprofitnog projekta u Gazi, rekao je da su tri njegove sestre, dva njegova brata i 14 njegovih nećaka poginuli kada je njihov dom pogođen.

"Potrebna je samo osoba da doživi ono što sam ja doživio, da shvati kako se zapravo osjećam. Rekao sam i reći ću opet, da ono što osjećam ne želim ni najgorem neprijatelju", rekao je on za Sky News.

Alnaouq je rekao da je bilo četiri ujutro kada se probudio "uspaničen", vjerujući da se nešto dogodilo.

"Provjerio sam svoj telefon i dobio sam vijest od jednog od mojih prijatelja. Rekli su mi da je Izrael bombardirao moj dom, moju porodičnu kuću, i da su svi koji su bili tamo ubijeni", kaže ovaj čovjek.

Rekao je da još uvijek ima kontakt s jednom od svojih nećakinja u Gazi, koja mu je rekla da nije mogla jesti više od sedmicu.

"Ovo je bio najbolniji poziv koji sam imao u životu. Rekli su mi da su uplašeni, da su usamljeni, da su gladni, da su žedni. Situacija koju doživljavamo u Gazi je katastrofalna situacija. Katastrofa", rekao je Alnaouq.