Hamas prijeti pokoljima

Izrael potvrdio da je opet raketirao izbjeglički kamp

Izraelska vojska (IDF) potvrdila je novi zračni napad na naselju Falluja izbjegličkom kampu Jabalia.

“Danas su ratni avioni IDF-a na temelju preciznih obavještajnih podataka napali Hamasov zapovjedni i kontrolni kompleks u Jabaliji. U napadu smo eliminirali Hamasove teroriste”, saopćio je IDF, prema CNN-u.

“Hamas namjerno gradi svoju terorističku infrastrukturu ispod, oko i unutar civilnih objekata, svjesno ugrožavajući civile Gaze. IDF poziva stanovnike Gaze s tog području na evakuaciju. Nastavljamo pozivati stanovnike sjeverne Gaze i grada Gaze da se evakuiraju prema jugu”, dodaje se u saopćenju.

Hamas prijeti novim pokoljima

“Izrael je država za koju nema mjesta na našoj zemlji”, rekao je dužnosnik Hamasa Ghazi Hamad za libanonsku novinsku kuću LBCI news ovog tjedna, prema izvješću i prijevodu Instituta za istraživanje medija Bliskog istoka (MEMRI) objavljenom u srijedu. “Moramo ukloniti tu zemlju”, nastavio je, prenosi Jerusalem Post.

“Moramo Izrael naučiti lekciju, i to ćemo činiti iznova i iznova. Operacija Potop Al-Aqsa (tako Hamas naziva krvavi napad na Izrael izveden 7. listopada op.a.) je samo prvi put, a bit će drugi, treći, četvrti. Zato što imamo odlučnost… borba.”