BIHAMK

Magla i vlažan kolovoz na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Saobraćajna i cestovna inspekcija kontrolišu zabranu saobraćaja za teretna motorna vozila glavnom gradskom longitudinalnom saobraćajnicom automobili se jedva vide u magli

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajaju se pojedine dionice uz rijeke: Savu, Unu, Bosnu, Drinu, Vrbas i Spreču - navode u izvještaju o stanju na putevima iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na čišćenju akumulacije na brani Bogatići (Sarajevo-Trnovo), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje), od 07 do 19 sati saobraća jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Tokom dana očekuju se povoljni uvjeti za vožnju, te pojačan promet vozila posebno na izlazima iz gradskih centara, te prema aktuelnim izletištima. Savjetuje se opreznija vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.