Premijer liga

Sulejman Krpić je junak Željezničara! Plavi u 93. minuti srušili Široki Brijeg

Foto: Fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Široki Brijeg u 9. kolu Premijer lige na Grbavici 2:1 golom u 93. minuti Sulejmana Krpića.

Plavi su odigrali vrlo dobru utakmicu u kojoj su stvorili nekoliko stopostotnih prilika i sasvim zasluženo pobijedili u zadnjim sekundama.

Željezničar je bio puno bolji na startu i imao terensku inicijativu, ali nije stvarao veće šanse. Prvu priliku na utakmici imao je Široki i to u 18. minuti, ali Muftić je dobro postavljen nakon silovitog udarca Ćavara.

Samo deset minuta kasnije Mustafić je briljirao. Prvo je odbranio udarac Ćavara iz slobodnjaka, lošta se odbila do Muse koji je imao zicer nad zicerima ali Mustafić je to nevjerovatno odbranio.

Željezničar te promašaje kažnjava u 39. minuti. Amoah je sjajno nakon brze akcije dodao do Štilića, ovaj izlazi sam pred Tomića i rutinski pogađa za 1:0.

U 44. minuti Željezničar je imao dvije velike šanse da poveća prednost. Prvo je Cocalić nakon ubačaja sjajno šutirao glavom, ali lopta pogađa prečku. Odmah nakon toga lopta dolazi na glavu Amoaha koji slabo šutira.

Drugo poluvrijeme

Široki na samom startu drugog dijela, u 53. minuti, dolazi do poravnanja. Chinedu je dodao do Kpana koji izlazi sam pred Muftića i slično kao Štilić rutinski pogađa za 1:1.

Štilić odmah nakon toga prijeti Širokom, ali Tomić sjajno brani. Poslije toga je pokušao i Cocalić iz kornera, ali gosti izbijaju loptu s gol crte.

U 74. minuti Amoah fantastično ide u kontru, dodaje do Drlje koji se sjajno oslobađa čuvara, šutira ali samo do prečke.

Željezničar je do kraja okupirao gol gostiju i to mu se isplatilo u 93. minutil. Drljo ubacuje iz prekida, jedan od igrača vraća loptu do Krpića koji pogađa za pobjedu i veliko slavlje domaćih navijača.