strašan transfer

I košarkaši Bayerna doveli svog Harryja Kanea

Bio je NBA prvak 2019. s Toronto Raptorsima, a prošle sezone saigrač megazvijezde Giannisa Antetokounmpa

Telekom Bonn osvojio je Ligu prvaka FIBA (Međunarodna košarkaška federacija), a Ulm senzacionalno osvojio njemačko prvenstvo.

Njemačka je postala svjetski prvak, a onda je u košarkašku Bundesligu stigla prava svjetska zvijezda.

Serge Ibaka (34), NBA prvak 2019. s Toronto Raptorsima, prošle sezone saigrač megazvijezde Giannisa Antetokounmpa u Milwaukee Bucksima, novi je igrač Bayerna iz Munchena.

Impresivna karijera

Navijači Bayerna uskoro će izbliza moći vidjeti evropskog prvaka (2011) i olimpijskog viceprvaka (2012) sa reprezentacijom Španije, prenosi BILD.

Bayernov direktor Marko Pešić, sin legendarnog igrača i trenera sarajevske Bosne Svetislava Pešića, objašnjava:

“I tu smo imali malo sreće. Pod tim mislim da ovo jedno upražnjeno mjesto u ekipi nismo popunili. Pablo Laso je rekao, ako bude potrebno, ući ćemo u sezonu bez ikakvih obaveza na ovoj poziciji i čekati.

Prilično smo mladi na vanjskim pozicijama pa smo htjeli dovesti iskusnog igrača na visokim.”

Bayernova nova trernerska zvijezda, Pablo Laso, Španlac je poput Ibake. Odigrao je važnu ulogu u transferu. Krilni centar Ibaka je 2011. odigrao 12 utakmica u Real Madridu kod trenera Lasa.

“Počelo se govoriti da Serge dolazi u Evropu. Postoje različite veze s Bayernom, a najveći je naš trener. Pablo Laso poznaje Ibaku i razgovarao je s njim.

Koliko je koštao?

Osim toga, njegova djevojka živi u Evropi. Ibaka ima kontakte s našim partnerima Adidasom i BMW-om, ali te strane nisu operativno uključene u transfer", objašnjava Pešić.

Nekadašnji dvostruki NBA lider u blokadama i tri puta član idealnog defanzivne petorke (208 centimetara) u Bayern dolazi s iskustvom od ukupno 1.071 NBA nastupa.

U najjačoj svjetskoj ligi je igrao i za Los Angeles Clipperse, Oklahomu i Orlando.

“Serge donosi nevjerovatnu kvalitetu. Inače, nije ni on naš Harry Kane, nije koštao 100 miliona eura”, dodao je Pešić, aludirajući za veliku zviezdu engleskog nogometa koja je pojačala FC Bayern.