Film

Mladi glumac dobio glavnu ulogu u Gladijatoru tako što je skinuo majicu

Irski glumac Paul Mescal (27) je ulogu u nadolazećem Gladijatoru 2, u kojem će utjeloviti glavnog lika Luciusa, dobio nakon što su ga producenti tog filma na predstavi vidjeli bez majice.

"Bilo je naelektrizirano. Dame u publici bile su vrlo glasne, a mi smo rekli: Mislim da smo pronašli našeg tipa", rekla je za Variety producentica Daria Cercek, koja je predstavu gledala s drugim producentom, Michaelom Irelandom.

Daria Cercek priznala je da je reakcija koju je Paul dobio tokom izvedbe u predstavi Tramvaj zvan čežnja na londonskom West Endu utjecala na odluku producenata.

"Glumio je Stanleyja, a u nekoliko je trenutaka skidao majicu", rekla je Cercek te dodala kako je publika bila oduševljena, a i oni.

Kada je bio nominiran za Oscara 2023. u kategoriji najboljeg glumca za ulogu u filmu Aftersun, Paul je otkrio da nije bio na audiciji za glavnu ulogu u Gladijatoru 2, nego mu je umjesto toga ponuđena nakon sastanka s 85-godišnjim redateljem Scottom.

"Jako sam ponosan što sam uspio", rekao je tada glumac te dodao: "To je zastrašujući podvig. Nervozan sam zbog te uloge, ali osjećam da ja to mogu. Gladijator je jedan od mojih omiljenih filmova pa mi je sve nevjerojatno. Iskreno, ovo mi je veće iznenađenje od nominacije za Oscara."

U filmu će glumiti s Connie Nielsen, koja igra majku Luciusa i jedina je zvijezda koja ponavlja svoju ulogu u Gladijatoru. Osim spomenutih, u filmu će glumiti i Djimon Hounsou, Pedro Pascal, Denzel Washington i drugi.

Slične vijesti