Sport

Koja je uloga košarkaške legende u Džekinom transferu u Fenerbahce?

Transfer Edina Džeke u redove Fenerbahcea i dalje je top tema u turskom sportu.

Najbolji igrač i strijelac nogometne reprezentacije Bosne i Hercugovine jučer je potpisao ugovor i zvanično je predstavljen kao novi član diva iz Istanbula.

Džeko je obišao stadion svog novog kluba, slikao se se klupskim čelnicima. Na jednoj od snimaka sa Džekom i šefovima Fenera je primijećena i legenda turske košarke Mirsad Turkcan.

To je odmah pokrenulo pitanje da li je možda ovaj bivši čuveni košarkaš posredovao u Dijamantovom transferu s obzirom na to da je zaplovio i nogometnim vodama?

Ovaj rođeni Novopazarac, "izvornim" imenom Mirsad Jahović, inače brat pjevačice Emine Jahović, afirmirao se u Turskoj i kao nogometni menadžer u agenciji FutureBall.

Kako je prošlog ljeta objavio CNN Turk, Turkcan (47) vodio je brigu o brojnim nogometašima, kao što su Enes Unal, Cengiz Under, Vedat Muriqi, Ozan Tufan, Okan Kocuk...

Džeko sa Upravom Fenerbahcea i Turkcanom

Prethodno je imao impresivnu košarkašku karijeru, tokom koje je boravio i u američkoj NBA ligi. Igrao je i za mnoge klubove u Turskoj i reprezentaciji ove države.

Posljednjih šest sezona igračke karijere nastupao je upravo za košarkašku sekciju Fenera. Tada uspostavljene veze očito traju i do danas...