Sport

Edin Džeko pred potpisom za Fener. Dijamant postavio samo još jedan uvjet

Fenerbahce, koji je brzo završio transfer škotskog krila Ryana Kenta iz Rangersa, ne skida nogu s gasa.

Slavni turski klub želi angažirati i Edina Džeku za poziciju napadača koja je upražnjena odlaskom Ennera Valencije. Istanbuski div dao je ponudu za bosanskohercegovačku zvijezdu.

Čuveni 37-godišnji napadač pozdravio je ponudu "Žuto-plavih".

Važni pomaci u pregovorima

Postavio je samo jedan uvjet prije nego što kaže "da", prenose turski mediji.

Evo šta piše turski Fanatik:

"Postoje važni pomaci u vezi Edina Džeke, s kojim je Fenerbahce već neko vrijeme u kontaktu. Procurili su detalji razgovora.

Fenerbahce sljedeće sezone želi izboriti dugo očekivani naslov prvaka u Superligi Turske. Najavljujući Ryana Kenta, čiji je ugovor s Rangersima istekao, "Žuto-plavi" nastavljaju s operacijom traženja novih zvijezda.

Nakon odlaska Ennera Valencije, Fener je pozvao na razgovore u Istanbul Džekinog menadžera Alessandra Luccija. On je ujedno i menadžer trenera Vincenza Montelle.

Bosanskohercegovačkom napadaču, kojem krajem juna istječe ugovor s italijanskim Interom, ponuđeno je 4,5 miliona eura godišnje, bez naknade za potpis, u zamjenu za dvogodišnji ugovor.

Menadžer pregovarao

Objavljeno je da je menadžer iskusnog napadača zatražio vremena za razmišljanje. Edin Džeko je uglavnom prihvatio uvjete koje su predložili "Žuto-plavi". Postoje samo manji problemi s detaljima ugovora.

Drugim riječima, bosanskohercegovačka zvijezda sada je vrlo blizu da postane član Fenerbahcea. Ipak, Džeko ima jedan poseban zahtjev. Svjetski poznati igrač brine i o Fenerbahceovom projektu.

Iskusni napadač, koji se želi proslaviti u finišu karijere i u Evropi i u ligi, odnosno osvojiti prvenstvo, brine o drugim transferima i želi da se napravi jaka kadrovska struktura".

I ekspert za transfere Fabrizio Romano najavljuje transfer Dijamanta u redove turskog kluba.

"Fenerbahce napreduje u pregovorima oko potpisivanja Edina Džeke kao slobodnog igrača. Razgovori dobro napreduju. On je glavna meta i raspravlja se o ključnim detaljima.

Fenerbahce je također blizu imenovanja Vincenza Montelle za novog glavnog trenera", napisao je na Twitteru italijanski novinar.