Region

Deseta žrtva masakra: Preminula djevojčica ranjena u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu

Preminula djevojčica policija beograd

Djevojčica, koja je sa teškim povredama glave opasnim po život, zadobijenim u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, bila zbrinuta u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj, preminula je jutros, objavilo je Ministarstvo zdravstva Srbije.

"Djevojčica je preminula jutros i pored hitne hirurške intervencije i svih poduzetih mjera intenzivnog liječenja. Ministrica zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice", saopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Ona je 10. žrtva masakra koji je počinio trinaestogodišnji dječak Kosta K. 3. maja u ovoj školi, koji je ubio devetero učenika i čuvara.

Ona je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtjevan.

Nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu "Vladislav Ribnikar" sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet historije gdhe je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu historije i još šest đaka.