Sport

Džanan Musa, heroj Reala: Igrali smo kao da nam je zadnje u životu

Džanan Musa sa svojim Realom nastavlja borbu za titulu prvaka Evrope.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je najefikasniji igrač "Kraljeva" iz Madrida koji su u petoj, odlučujućoj utakmici savladali beogradski Partizan (98:94) za konačnih 3:2 u pobjedama u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

Musa: Sve se vratilo

"Partizan je nevjerovatan. Moraju biti ponosni na sezonu. Ni mi se nismo nadali da će biti ovoliko teško protiv njih. Znali smo da neće biti lako, ali smo mislili da ćemo lakše proći.

Na kraju je bilo 50:50. Još jednom im čestitam na sjajnoj sezoni. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine. Partizan ima sjajnu budućnost ispred sebe. Nadam se da će ovako nastaviti", rekao je Musa.

Partizan je imao početnu prednost od 2:0 poslije prve dvije utakmice u Madridu. Međutim, prvak Španije je uspio da postane prvi tim u historiji koji se vratio iz tog zaostatka i dobio seriju sa 3:2.

"Kada smo došli u Beograd rekli smo da ćemo dati sve od sebe i da ćemo igrati kao da nam je posljednje u životu. Vratilo nam se to. Nismo imali mnogo filozofije.

Nismo mnogo toga mijenjali, osim zonske odbrane. Nakon što smo je promijenili, Partizan se nije snašao u prve dvije utakmice, ali eto na ovom meču su kaznili sve (pogodili su gosti 15 trojki, op. a.)", naveo je Musa.

Partizan je ispustio dvije meč-lopte na svom terenu, pa je odluka pala u majstorici u Madridu.

"U onom paklu pobijediti dvije utakmice nije jednostavno. Pogotovo to uraditi u dva dana sa ovakvim trenerom kakvog oni imaju. Na ovom meču je Kevin Punter (28 poena za Partizan) pokazao kakva je veličina od igrača. Čestitao sam mu na svemu što je uradio u ovoj seriji.

Bili su ovo sjajni mečevi. Vjerujem da su gledaoci užival. Mmislim da smo podigli popularnost ove lige", rekao je Musa.

Mnogo se napatili

Ponovio je reprezentativac Bosne i Hercegovine da je malo ko očekivao ovakav rasplet događaja.

"Izgubiti 3:2 od Reala. Pa evo ja igram za Real i ne želim da nas previše nešto uzdižem, ali treba biti realan, ovaj klub je uvijek na Final Fouru. Mi smo mislili da ćemo pobijediti sa 3:0. Nažalost, nismo. Mnogo smo se umorili, mnogo smo se napatili.

Rekao sam već, utakmica je mogla otići i na drugu stranu, ali je otišla na našu, na svu sreću", izjavio je Musa, prenosi RTS.

Final Four Eurolige na rasporedu je u litvanskom Kaunasu od 19. do 21. maja. Real će igrati protiv velikog španskog rivala Barcelone u borbi za finale.

Drugi polufinalni par je Olympiacos (Grčka) – Monaco (Francuska).