Sport

“U Beogradu se dešava nešto nezamislivo”. Španci ne mogu da razumiju mržnju prema Musi

Nema sumnje u zvjezdani status Džanana Muse u Real Madridu.

Srušio je rekord po broju koševa u historiji "Kraljevskog kluba" u Euroligi. Reprezentativac Bosne i Hercegovine predvodi ekipu u napadu i pokazuje da ima zvjezdani materijal, piše Marca.

Ugledni španski list dalje navodi:

"On je mjerilo, iako protiv beogradskog Partizana mora napraviti sljedeći korak. Onaj kojim također može u potpunosti potvrditi svoju budućnost u bijeloj ekipi.

Nije to najbolja play-off serija za Bosanca. Ostaje na 10,7 poena i nešto lošijim brojkama u dalekometnom šutu sa 16,7%. Njegov loš završetak trećeg okršaja u Beogradu, svjedočio je o njegovim problemima nakon što je izveo nekoliko šuteva koji nisu dotakli obruč".

Osvrnula se potom Marca i na izljeve mržnje sa tribina prema 24-godišnjaku iz Bihaća:

"Beogradska Arena vrijeđa igrača kad god dotakne loptu. Zbog nacionalnosti i vjere, nešto neshvatljivo u košarkaškom svijetu. Broj 31 se, u svakom slučaju, fokusira na igranje i ključnu ulogu u timu Chusa Matea".

To je ključno i moglo bi tako biti i u budućnosti. Musi istječe ugovor s Real Madridom 20204. godine i njegovo produženje bit će važno pitanje u nadolazećim mjesecima.

Njegov menadžer Miško Ražnatović je viđen kod hotela na Novom Beogradu, prenosi Marca.

Ražnatović je imao sastanak s igračem, nekoliko minuta prije posljednjeg treninga Reala u Areni.

Status igrača i njegov kontinuitet u Realu mogli bi biti važno pitanje u budućnosti.

Četvrti meč u seriji četvrtfinala Eurolige između Partizana i Reala na rasporedu je večras u beogradskoj Areni (20.30 sati).