Sport

Musu i saigrače uvredama dočekali u Beogradu

Real Madrid je već u svom privatnom bunkeru u Beogradu. Bez ikakvih neugodnosti po dolasku u hotel koji se nalazi u naselju Novi Beograd, oko 20 minuta hoda od Beogradske arene i udaljen od vreve centra glavnog grada Srbije.

Naravno, dočekala ih je poruka uoči sutrašnjeg duela.

"Nema spavanja (no se duerme)", pisalo je na španskom na transparentu obješenom na jednom od beogradskih mostova. Neki od drugih transparenata direktno su vrijeđali i našeg reprezentativca u redovima Reala Džana Musu.

To je "finale" za domaćine i u Partizanu ga tako shvaćaju, prenosi Marca.

Poruka gostima na mostu

Madridski košarkaši su stigli bez treninga na balkanskom tlu nakon što su jedan obavili ujutro u svom Valdebebasu.

Musa i saigrači u redovima španskog giganta imaju misiju da pokušaju napraviti preokret u četvrtfinalu Eurolige nakon što su izgubili dva domaća duela u seriji na tri pobjede.

Uz sve mjere sigurnosti koje je tražio "Kraljevski klub" nakon incidenta u drugom meču u Madridu, Real je sigurno stigao do hotela sa aerodroma Nikola Tesla. Isti onaj aerodrom koji je grmljavinom dočekao Partizan nakon dvije pobjde i obračuna u madridskoj WiZink areni.

Sergio Llull, kao jedan od glavnih aktera sukoba u WiZInku, i Walter Tavares, oporavljen za treću utakmicu, glavna su imena koja su svjetla reflektora zahvatila po dolasku Reala u prijestolnicu Srbije.

Poruka koju su vidjeli na putu do hotela jasna pokazuje kakva bi noć u Beogradu mogla biti za goste. Za sada je počela bez incidenata pod policijskom prismotrom, ali i znatiželjnim navijačima koji su pohrlili u dio Novog Beograda.