Sport

Očekuje nas spektakl: Džeko protiv Krunića za finale Lige prvaka

Edin Džeko izborio je sa svojim Interom plasman u polufinale evropske Lige prvaka nakon što je tim iz Milana u revanš susretu četvrtfinala elitnog takmičenja odigrao neriješeno protiv portugalske Benfice.

Večeras je na San Siru bilo 3:3.

Ponovo Barella pogodio

Inter je u drugom susretu, pred svojim navijačima, poveo pogotkom Nicole Barelle u 14. minuti. Isti je igrač bio strijelac prošle sedmice, u prvoj utakmici u Lisabonu koju je Inter dobio sa 2:0.

Džeko i Barella slave vodeći pogodak Intera

Tračak nade lideru portugalskog šampionata dao je Fredrik Aursnes izjednačujućim golom u 38. minuti.

Međutim, u drugom poluvremenu domaćin je zakucao plasman u polufinale sa još dva gola. Oba su postigli argentinski napadači.

Prvo je Lautaro Martinez u 65. minuti na centaršut Fedrica Dimarca povisio na 2:1. Definitivan udarac gostima zadao je Joaquin Correa, koji je pogodio mrežu Benfice u 78. minuti.

Konačan rezultat postavili su Antonio Silva u 86. minuti i Petar Musa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Džeko je teren napustio u 76. minuti, kada ga je zamijenio Romelu Lukaku.

Ekipu Intera u polufinalu elitnog kontinentalnog takmičenja čeka aktuelni prvak Italije i njegov gradski rival AC Milan.

Real protiv Cityja

Bit će to i duel u bh. reprezentativaca, Džeke u redovima Intera i veznjaka Radeta Krunića, u dresu Milana. Rossoneri su u dvomeču četvrtfinala izašli kao pobjednici protiv još jednog rivala iz Serije A, ekipe Napolija.

U drugom polufinalu, aktuelni prvak Evrope i Španije Real Madrid igrat će protiv engleskog Manchester Cityja.

Engleski prvak je večeras u gostima kod njemačkog Bayerna odigrao 1:1. Prvi meč pred svojim navijačima "Građani" su dobili sa 3:0.

Termini polufinala su 9/10. i 16/17. maj.

Finale je 10. juna na Ataturk stadionu u turskom Istanbulu.