Sport

Može li Arsenal izdržati pritisak Manchester Cityja?

Nogometaši Arsenala ispustili su dva pogotka prednosti protiv West Hama te remizirali 2:2 u 31. kolu engleske nogometne Premier lige.

"Tobždije" sada na vrhu imaju 74 boda iz 31 susreta. To je četiri više od drugog Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje. Ukupno će u prvenstvu Engleske biti odigrano 38 kola.

Arsenal gostuje u derbiju

Arsenal u sljedećem kolu dočekuje Southampton. City, aktuelni prvak, gostuje kod Brightona. Potom, 26. aprila, City na domaćem terenu dočekuje Arsenal. Taj bi derbi mogao odlučiti prvaka Engleske.

"Dominirali smo od početka, ali napravili smo dvije velike pogreške i prestali igrati kao što smo do tada. Mogli smo i otići na 3:1, ali nismo zabili iz penala.

Tad bi utakmica bila vjerovatno gotova, ali onda dvije minute kasnije primiš gol. To je sve dio nogometa", rekao je trener Arsenala Mikel Arteta nakon utakmice.

Nije se radilo o pritisku

Arteta je upitan na konferenciji za medije je li se radilo o pritisku borbe za titulu, prenosi HRT.

"Rekao bih "da" da smo od početka bili "stisnuti", ali kada vidim ekipu da igra tako tečno? I kod 2:0, sigurno se nije radilo o pritisku. Jednostavno nismo shvatili što je bilo potrebno u tom trenutku", rekao je Arteta.