Magazin

Zanima vas posao pomoćnog kuhara, 45 sati rada sedmično? Poslodavac – kralj Charles!

pomoćnog kuhara charles jede

Kralj Charles III (74) traži novog pomoćnog kuhara za Buckinghamsku palaču. Novi zamjenik kuhara treba kuhati ne samo za monarha, već i za zaposlenike palače i goste na velikim državnim prijemima, kako je navedeno u oglasu za posao.

"Ovaj posao je uistinu jedinstven", navodi se. "Premier Sous Chef" pomoći će voditi "tim talentiranih profesionalaca u kraljevskim kuhinjama", piše.

O budućim zadacima pomoćnog kuharaj piše: "Kao pomoć kuharu, nadgledate svakodnevnu pripremu jela i osiguravate da je svaki obrok najviših standarda, bilo da se radi o obrocima osoblja ili velikom državnom banketu." Novi pomoćni kuhar pridružit će se timu od 30 članova koji djeluje iz šest različitih rezidencija, čineći "mogućnosti i raznolikost koju nudi ova uloga bez premca".

Oglas za posao se nastavlja: "Razvit ćete i pripremiti različite jelovnike i nabavljati najbolje sezonske sastojke, kao i pomoći u upravljanju razinama zaliha i koordinaciji popisa zaposlenika."

Prijave su otvorene za kuhare koji su "visokokvalificirani i iskusni", već su radili na upravljačkom nivou i dolaze iz vrhunskog restorana ili ugostiteljskog obrta s pet zvjezdica. Također bi bilo korisno da novi zaposlenik palače ima iskustva u veganskoj kuhinji. Kralj Charles jede veganska jela jedan dan u sedmici i vegetarijanska dva dana u sedmici, kako je jednom otkrio u razgovoru za BBC.