Sport

Uz policijsku pratnju: Zeljković večeras posjetio trening kamp FS BIH

Večeras je u Trening kampu u Zenici reprezentativce i stručni štab posjetio je predsjednik FS BiH Vico Zeljković.

Večeras je u Trening kampu u Zenici reprezentativce i stručni štab posjetio je predsjednik FS BiH Vico Zeljković.

Očevici javljaju kako je oko 20,00 sati u Trening kamp FS BiH stigao službeni terenac saveza uz pratnju dva službena vozila policijskih bh. agencija sa uključenim roatcionim svjetlima, tzv. blinkerima.

Zeljković večeras u Zenici

“Drago mi je da na licima i u riječima svih članova reprezentacije vidim uzbuđenje i optimizam pred početak novog kvalifikacionog ciklusa.

Svjesni smo koliko nas veliki izazov čeka, ali i šta je na kraju našeg puta. Još prije nekoliko godina smo postavili cilj. To je prvi historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Vjerujemo u svoj kvalitet, pokazali smo ga u Ligi Nacija prošle godine, kada smo izborili plasman u elitnu grupu.

U četvrtak meč

Selektoru Hadžibegiću i reprezentativcima želim mnogo sreće sutra protiv Islanda i znam da će učiniti sve da nas obraduju dobrim rezultatom“, rekao je predsjednik Zeljković za zvaničnu stranicu FS BiH.

Selektor Hadžibegić izjavio je da ima respekt prema reprezentaciji Islanda.

“Ne bih se složio da smo mi favoriti. Reći ću vam da smo favoriti kada ih i ako pobijedimo. Imam poštovanje prema kolegama i svima koji rade. Kada govorimo o Islandu od prije 15 godina, govorili bi drugim terminima. Imam respekt prema toj ekipi”, kazao je Hadžibegić te dodao:

“Želja nam je svima da odemo na Evropsko prvenstvo, imamo mogućnost prvo i drugo mjesto, imamo i taj baraž, a ja namjerno uzimam taj rizik i govorim da želimo da budemo prvi s deset pobjeda, ali ni u jednom momentu ne kažem da ćemo ih pobijediti”, kazao je selektor Hadžibegić.

Podsjetimo, Zmajevi u četvrtak u Zenici od 20,45 sati dočekuju Island u duelu prvog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Meč će direktno prenositi BHT1.