Sport

Slavni sportista i rekorder nestao bez traga, o njemu se ništa ne zna četiri mjeseca

Slavni sportista i rekorder, češki atletičar Antonin Hayek, nestao je u oktobru, a od njega još nema ni traga ni glasa.

Slavni sportista i rekorder, češki atletičar Antonin Hayek, nestao je u oktobru, a od njega još nema ni traga ni glasa.

Policija traga za 35-godišnjim skijašem skakačem koji je posljednji put viđen u Maleziji, zbog čega se istraga vodi u Evropi i Aziji.

Hayek je nestao od drugog oktobra, a iz češke policije nema ohrabrujućih nagovještaja.

"Čovjek uopće ne daje znakove da je živ. Još uvijek radimo na slučaju. Ono što možemo potvrditi je da je njegov posljednji trag zabilježen u Maleziji. Tamo je posljednji put viđen”, rekla je Adela Fialova, glasnogovornica češke policije.

Skakačeva porodica prvi put je policiju o nestanku obavijestila početkom oktobra, a njegov brat Matej kaže da je porodica učinila šta je mogla.

"Hajek je i dalje na popisu nestalih. Nažalost, trenutno nemamo novih informacija o njemu", rekao je David Schoen iz policije.

"Ne možemo više pomoći. Sada je lopta u rukama malezijske policije i lokalnih vlasti”, rekao je Matej Hayek.

Antonjinova bivša supruga Veronika Pankova u sličnom je tonu rekla da se za sada ništa ne zna. Hayek je na Svjetskom prvenstvu debitirao 2004. godine, a prve bodove osvojio je godinu dana kasnije.

U martu 2010. postavio je češki rekord u najdužem skoku, a tokom Svjetskog prvenstva 2013. preskočio je 236 metara, što je bio najduži skok u češkoj historiji. Hayek je završio karijeru 2015., piše nova.rs.