Nema ničeg bolje od komada ukusne, sočne pizze. Ovaj italijanski specijalitet uljepšat će vam dan. Posebno ako ga pripremite sami i uživate u mirisu dok se peče u rerni, te sa nestrpljem čekate da ga isprobate. Mi vam donosimo jednostavan i brz recept za domaće tijesto za pizzu oko kog imate posla svega nekoliko minuta, prije nego što ga ubacite u rernu.
Za tijesto vam trebaju tri sastojka (plus so). Najukusnije je koje ćete probati. Ovaj recept aktuelan je već godinama i na većini foruma kruži upravo taj.
Sastojci za domaće tijesto za pizzu
2 čaše grčkog jogurta
3, 5 čaše brašna
kesica praška za pecivo
so po želji
Priprema
Priprema:
U zdjelu sipajte grčki jogurt, pa dodajte prosejano brašno, a potom i prašak za pecivo i so.
Sve dobro promiješajte, pa dobro zamijesite testo.
Tijesto razvucite na željeni oblik i prebacite ga na pleh.
Kada ga po želji nafilujete, stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta.