Film

John Cleese nakon 40 godina snima nove epizode serije Falični pansion

Engleska humoristična serija Falični pansion (engl. Fawlty Towers) snimat će se opet nakon više od 40 godina, javlja BBC.

Engleska humoristična serija Falični pansion (engl. Fawlty Towers) snimat će se opet nakon više od 40 godina, javlja BBC.

John Cleese, koji je igrao Basila Faličnog, vratit će se kao scenarist i glumac. U seriji će se pojaviti i njegova kćerka Camilla Cleese.

Serija koja je imala dvije sezone, a prikazivana je na BBC2 1975. i 1979. godine, pratila je živote hotelijera iz Torquaya, Basila i njegove supruge Sybil. Dok pokušavaju spasiti svoj posao u hotelijerstvu ali i brak.

Nove epizode serije će se fokusirati na to kako se cinični i sarkastični Basil snalazi u modernom vremenu.

Produkcijska kuća Castle Rock Entertainment je u utorak objavila da je sklopila ugovor sa Cleeseom o oživljavanju ove popularne televizijske serije.

U novim epizodama će se Basil i njegova kćerka, za koju je upravo otkrio da je njegova. Udružit će se i skupa voditi butique hotel.

John Cleese napisao je tu seriju sedamdesetih godina sa svojom tadašnjom suprugom Connie Booth. Nakon što su s glumcima iz Montyja Pythona otišli neke svoje skečeve snimati na terenu, u Torquayu na jugozapadu Engleske, i naletjeli na iznimno bizaran smještaj.

Donald Sinclair, vlasnik hotela Gleneagles, između ostalog je grdio goste zato što su svoje obroke jeli na previše američki način. I bacio je na njih red vožnje kada su ga upitali kada vozi autobus do grada. Cleese je rekao za Sinclaira da je to "najdivniji neuljudan čovjek kojeg je ikad sreo".

Iako je snimljeno samo 12 epizoda, ta serija je mnogo puta u iznimno oštroj konkurenciji proglašavana najboljom engleskom komičnom serijom svih vremena.

Slične vijesti