Sport

Tragičan kraj potrage. Tijelo turskog golmana (28) pronađeno u ruševinama

Nakon što je objavljeno da je u ruševinama nakon potresa živ pronađen Christian Atsu, bivši nogometaš Chelseaja i Newcastlea koji nastupa za Hatayspor, sada je stigla i jedna tužnija vijest. Završila je potraga za Ahmetom Eyüpom Türkaslanom, turskog golmana drugoligaša Yeni Malatyaspora.

Beživotno tijelo turskog golmana pronađeno je u ruševinama, objavio je njegov klub na službenom Twitteru.

U jednom trenutku se tokom jučerašnjeg dana u javnost probila informacija da je Türkaslan pronađen mrtav, ali iz kluba su je demantirali. Ovoga puta je, nažalost, informacija tačna. Turkaslan je u ovom klubu od ljeta 2021. godine, a prije toga je branio u nižim ligama.

"Naš golman Ahmet Eyüp Türkaslan izgubio je život tako što je stradao u urušavanju do kojeg je došlo nakon potresa. Počivaj u miru. Nećemo te zaboraviti, prekrasna osobo", objavili su iz turskog drugoligaša.

Podsjetimo, više svjetskih medija, neki od njih s detaljima, objavilo je jučer u večernjim satima da je Christian Atsu, bivši igrač engleskog Chelsea, pronađen živ ispod ruševina nastalim zbog potresa koji je nekoliko sati ranije pogodio jug Turske i Siriju.

Prema izjavama nekih čelnika kluba, ali i igrača s kojim igra u Hataysporu, to nije bila tačna informacija i demantirana je.

Ipak, preokret se dogodio danas rano ujutro.