Magazin

Ništa vam ujutro ne može zamijeniti kafu? Ova zelena energetska bomba bi to mogla

Ništa vam ujutro ne može zamijeniti kafu? Dok se pokušavate razbuditi tumarate po kući ka štednjaku ili aparatu za kafu

Ništa vam ujutro ne može zamijeniti kafu? Dok se pokušavate razbuditi tumarate po kući ka štednjaku ili aparatu za kafu kako biste napravili svoj omiljeni napitak. Ovaj zelena energetska bomba možda bi mogla zamijeniti kafu, a trebaju vam samo četiri sastojka.

Ništa vam ne može zamijeniti kafu, probajte Macha latte

Matcha, fino mljeveni prah napravljen od listova zelenog čaja, koji se najviše koristi u istočnoj Aziji, je osnovni, sasojak. A matcha latte je pak napitak koji je sve češće zamjena prvoj jutarnjoj kafi.

Matcha latte je malo slađi i kremastiji od zelenog čaja, a kombinirati ga možete sa sojinim ili biljnim mlijekom po izboru. Možete ga pripremiti kao čaj, u kombinaciji s mlijekom ili kao dodatak smoothiejima. Dajte šansu ovom napitku, možda postane vaš omiljeni jutarnji ritual.

Matcha latte

Sastojci:

1 kašikica matcha praha
2 kašikice šećera
3 kašikice tople vode
250 ml hladnog ili toplog mlijeka

Priprema:

Stavite matcha prah i šećer u šoljicu pa dodajte toplu vodu. Miješajte s manjom pjenjačom ili kašikom sve dok ne dobijete gustu, tamno zelenu pastu bez grudica. Zagrijte mlijeko i ulijte u šoljicu, ostavljajući malo slobodnog mjesta u šoljici. Pjenjačom miješajte sastojke dok ne dobijete glatku teksturu i svjetlo zelenu boju. Poslužite odmah.