Sport

Ancelotti: Modrićevo stanje nije dobro

Luka Modrić nije na popisu nogometaša Real Madrida koji će danas igrati protiv Villarreala u osmini finala španjolskog kupa. Realov trener Carlo Ancelotti odlučio je odmoriti 37-godišnjeg hrvatskog kapetana. Modrić se vratio umoran sa Svjetskog prvenstva i Ancelotti smatra da mu je potreban dodatni odmor.

"Modrićevo stanje nije dobro nakon Svjetskog prvenstva. Kroos i Modrić su u različitim situacijama. Toni je u optimalnoj formi. Luka je igrao Svjetsko prvenstvo i ne osjeća se baš najbolje. No oporavit će se s vremenom, malo pomalo", objasnio je Talijan na presici uoči utakmice.

Modrić, koji je ove sezone nastupio 22 puta za Real Madrid, zabivši pritom pet golova i dva puta asistiravši. Odmarao se deset dana nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Njemu i Kroosu istječu ugovori 30. juna. Modrić bi se mogao vratiti u momčad u nedjelju, u prvenstvenom gostovanju kod osmoplasiranog Athletic Bilbaa.

Podsjetimo, i nedavno svjetski mediji su naveli da je Luka Modrić fizički rastopljen.

Do 2019. za trofej pobjednika superkupa, kao i u većini država, borili su se prvak i pobjednik kupa. No od januara 2020. u borbi za trofej sudjeluju četiri momčadi. Prvi superkup u novom formatu je održan 2020. u Jeddahu, a slavio je Real Madrid. Potom je turnir održan u Sevilli uz slavlje Athletica. Dok je prošle godine u Rijadu pobijedio Real Madrid.

Da su Kraljevi u lošoj formi, nakon utakmice je priznao i trener Reala Carlo Ancelotti. Madridska Marca je u komentaru utakmice jako loše ocijenila igru Luke Modrića, koji je igrao do 65. minute, kad ga je zamijenio Daniel Ceballos.