Sport

Italijani otkrili koliko novca Edin Džeko traži za ostanak u Interu

Inter i Milan edin džeko slavi na stadionu dres

Rimski list Corriere dello Sport tvrdi da Edin Džeko kao osnovicu za produženje ugovora sa Interom traži platu od četiri miliona eura.

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa italijanskim klubom. To znači da ima slobodu da već da pregovara sa bilo kojim drugim klubom.

Edin Džeko: Prioritet ostanak u Interu

Dijamantu (36) prioritet je ostanak u Interu. No, još uvijek nema dogovora o novom ugovoru. Navodno Džeko traži za produžetak saradnje sumu od četiri miliona eura po sezoni.

Računajući sva takmičenja, Edin Džeko je na cifri od deset golova u ovoj sezoni. U 23 utakmice imao je i četiri asistencije.

Nedavno je Calciomercato pisao da se Džeko pojavio kao opcija u transferu koji bi predstavljao senzacionalan povratak u Manchester. Navodno je interes za golgetera "Zmajeva" pokazao United, kao zamjenu za Cristiana Ronalda.

Prethodno je Dijamant pet godina boravio u rivalskom Cityju, gdje je osvojio dva naslova prvaka engleske Premier lige. Džekin učinak u Premier ligi iznosi 72 gola u 189 nastupa za City, uz 38 asistencija.

Interes "Kraljeva"

Spominjalo se da je i Real Madrid zainteresiran za napadača Intera. Traže “Kraljevi” podršku za osvajača Zlatne lopte za igrača godine u svijetu Karima Benzemu.

Inače, Edin Džeko nalazi se među deset najboljijh strijelaca evropskog nogometa od momenta kada je Cristiano Ronaldo debitirao za Manchester United.

Sa 221 golom u pet najboljih evropskih liga od 2023. godine, bosanskohercegovački napadač ulazi u top 10. Edin je ispred igrača kao što su Samuel Eto'o, Wayne Rooney i Thierry Henry.